Split wijnproeverij en avondwandeling

Vakantie in Zadar

Ontdek lokale Kroatische wijnen en maak kennis met de verschillende soorten Kroatische kazen. Samen met een engels sprekende gids ga je op pad vanuit het centrum van . Na een wandeling langs de haven en door het Marjan park bezoek je een wijnbar in de wijk Veli Varoš. HIer zul je onder leiding van een sommelier kennis maken met Kroatische wijn- en streekspecialiteiten.

De plaatselijke gids ontmoet je rond 18:00 uur bij de Gallery of Fine arts in Split. De tour wordt ‘s avonds georganiseerd om de hitte van de middag te ontlopen. De tour start met een wandeling richting de haven. Tijdens de wandeling maak je kennis met de lokale bevolking in Split, de gids vertelt over de geschiedenis van Split. Uiteindelijk loop je langs de haven richting het Marjan Park (heuvel).

Stadspark Marjan

In het Marjan park wandel je richting het view point. Een kleine plek waarvandaan je een panoramisch uitzicht hebt over de hele stad. De Marjan heuvel is ongeveer 175meter hoog en de perfecte plek voor mooie foto’s en uitzicht over de zee. Op de weg terug wandel je door de wijk Veli Varoš. Een karakteristiek gebied met kleine straatjes en steegjes. Hier zul je een bezoek brengen aan een lokale wijnbar en kennismaken met allerlei Kroatische specialiteiten.

Bij de tour inbegrepen zijn de gids, wijnproeverij (rood en wit) en lokale snacks als, Kroatische ham, kaas en olijven. Vertrekpunt is het Gallery of Fine Arts in het centrum van Split en de tour duurt circa 3 uur. Wil je meer weten over Split? Bekijk de pagina Split.

Accommodaties in Split

In het hoogseizoen is het slim om van te voren een accommodatie te reserveren. In het centrum kun je goede appartementen vinden alleen zit je vaak met parkeerproblemen. Een optie is dan om bijvoorbeeld een appartement te huren in de buurt van het Marjan park. Het centrum is vanaf hier op loopafstand goed te bereiken. Buiten de stad zijn er ook grote villa’s te huur, ideaal voor een vakantie met een grote groep of familie.