Bezienswaardigheden en activiteiten in Poreč

Vakantie in Poreč

Op ongeveer 1350 km rijden vanaf Utrecht vind je de zonnige kustplaats Poreč. De gemeente Poreč telt inmiddels meer dan 20.000 inwoners en ligt aan de westkust van Istrië. Per vliegtuig is Poreč goed te bereiken vanaf de luchthaven in Pula 60km ten zuiden van de stad. Poreč wordt door een klein eiland Sveti Nikola beschermt. De kustplaats biedt genoeg mogelijkheden op gebied van kunst, cultuur en erfgoed maar is ook uitermate geschikt voor zon, zee en heel veel strand. De kuststrook telt maar liefst 37 km en de gemiddelde zee temperatuur in de zomer kan oplopen tot zo’n 28 graden Celcius. Een ander leuk weetje, maar niet geheel onbelangrijk, is dat er gemiddeld meer dan 3850 zonuren per jaar zijn. Ideaal voor de liefhebber van zon, zee en strand.

Het oude centrum

Het oude centrum van Poreč wordt gekenmerkt door de Romeinse en Venetiaanse bouwstijlen. Hierdoor oogt het hele centrum authentiek en waan je in een wereld vol met oude bouwwerken, pleintjes en smalle straten. Het bekendste bouwwerk in Poreč is de Euphrasius Basiliek en is in 1997 door UNESCO op de Werelderfgoedlijst geplaatst.

Stranden van Poreč

Rondom Poreč zijn ongeveer 20 stranden te vinden met alle benodigde faciliteiten. Zo kun je op deze stranden altijd een strandwacht vinden, zijn er genoeg mogelijkheden om te eten en drinken en kun je meerdere watersporten beoefenen. Op 1 km ten zuiden van het oude centrum vind je het stadsstrand van Poreč ‘Gradsko Kupaliste Poreč’. Het strand is ongeveer 1300 meter lang en verhard. Ten noorden van het centrum ligt het strand Borik. Vanaf dit strand heb je uitzicht op het schiereiland en het historische hart van de stad. Het strand is deels kunstmatig aangelegd met een mix tussen zand- en verhard strand.

Met kinderen naar Poreč

Voor kinderen is er in en rondom Poreč genoeg te beleven. In het oude centrum van Poreč vind je bijvoorbeeld het aquarium. Een onderwater wereld met 24 aquariums waarin meer dan 70 verschillende vissoorten te bewonderen zijn. Ben je liever buiten dan kun je in de omgeving, fietsen, zeilen en golven. Echt indruk maak je op de kinderen door ze mee te nemen naar het nieuwe waterpark Aquacolors ten noorden van Poreč, openlucht kartbaan Motodrom, het adrenaline park Akros of de grotten van Baredine.

Vakanties door Welkom in Kroatië

Tijdens je vakantie meerdere bestemmingen ontdekken. De routes die wij voor je hebben uitgezet brengen je langs indrukwekkende bezienswaardigheden, prachtige stranden en baaitjes, authentieke dorpjes en gezellige badplaatsjes. De accommodaties die wij voor onze reizen gebruiken worden met zorg uitgekozen.