logo_nav

Kajakken en snorkelen in Dubrovnik

De makkelijkste manier om Dubrovnik te ontdekken is per voet, de mooiste manier om de parel van de Adriatische kust te ontdekken is waarschijnlijk per kajak. Bekijk de historische stadsmuren van Dubrovnik vanaf zee en snorkel langs kleine strandjes buiten de stad.

De kajak tour begint in een klein haventje genaamd Pile net buiten de stadsmuur. Hier verzamel je en maak je kennis met je engels sprekende gids. Je hoeft geen kajak of snorkel ervaring te hebben om deel te nemen aan de tour. De kajakken zijn aan de bovenkant open waardoor je geen zorgen hoeft te maken voor golven vanaf zee. De kajakken zijn speciaal geprepareerd om te varen op open zee. Er wordt vanuit de organisatie één belangrijke eis gesteld en dat is dat je kunt zwemmen!

Dit is de sidebar voor camping

Na van start te zijn gegaan kajak je langs de stadsmuren richting het eilandje Lokrum voor de kust van Dubrovnik. Tijdens deze toch heb je een prachtig uitzicht over zee en het historische centrum. Na ongeveer 4 km paddelen keer je terug richting de stad om te snorkelen op het strand genaamd Betina. Dit unieke strand wordt volledig omringd door rotsen en is alleen vanaf zee te bereiken. Hier zul je de tour even onderbreken om te relaxen op het strand, te zwemmen of natuurlijk te snorkelen langs de rotsen. Na het snorkelen keer je rustig terug naar het beginpunt van de tour.

Informatie

De gehele tour neemt ongeveer een halve dag in beslag en is in de ochtend en middag te reserveren. Inbegrepen bij de tour zijn de kajak, snorkeluitrusting, zwemvest, gids en een eventuele transfer van en naar je appartement of hotel. Eten en drinken is niet inbegrepen, je krijgt wel een flesje water en een kleine snack. Daarnaast heb je wel de mogelijkheid om zelf eten mee te nemen. Kostbare spullen kunnen worden opgeslagen in een waterdichte ton op de kajak. Wel zo handig voor bijvoorbeeld je mobiele telefoon en camera.