logo_nav

Op vakantie in Biograd

Biograd heet voluit Biograd na Moru en ligt aan de Adriatische kust iets ten zuiden van Zadar en wel in de provincie Zadar. Biograd heeft ruim 6.000 inwoners en vanaf de stad kijk je uit op het eiland Pasman. Onder de toeristen is de stad erg populair in watersport. Biograd beschikt over twee moderne uitgeruste jachthavens met veel aanlegplaatsen. In de omgeving heb je de nationale parken (Kornati, Paklenica, Krka-watervallen en Plitvice-meren). Zwemmen in de schone en heldere zee is mogelijk op slechts honderd meter afstand van het centrum. Als je meer privacy wil en rust zijn er beboste eilandjes in het Pasmankanaal.

Biograd is een stad gelegen op een klein schiereiland en aan de kustlijn in Noord-Dalmatië. In de 10e eeuw werd het voor het eerst genoemd als een Kroatische stad. Eens de stad van de kroning van Kroatische koningen, tegenwoordig een modern toeristisch centrum en de zetel van de gelijknamige Riviera.

De omgeving met in de directe omgeving nationale parken (“Kornati“, “Paklenica“, “Krka-watervallen”, “Plitvice-meren“) en historische steden zoals, Zadar, Šibenik en Nin, zullen uw verblijf aan de Kroatische kust onvergetelijk maken

Ten zuidoosten van de stad ligt een reeks prachtige stranden omgeven door een dicht dennenbos. De reeks begint met het strand van de hotels Ilirija en Adriatic, en gaat verder met het kiezelstrand Dražica helemaal tot aan de zandkust van de baai Soline. De stranden strekken zich uit langs een fraai aangelegd wandelpad en zijn voorzien van alle gemakken. Er zijn vele cafés, restaurants en eettentjes, kraampjes met palačinke (pannenkoekjes) en snacks, winkels en kramen met strandbenodigdheden en souvenirs.

Langs de camping Park Soline strekt zich een kiezelstrand uit, dat door zijn makkelijke toegankelijkheid en verschillende faciliteiten, geschikt is zelfs voor de meest veeleisende gasten.

Voor liefhebbers van zandstranden, en vooral voor kinderen, bevindt zich heel dichtbij het strand Soline, tevens het meest aantrekkelijke strand van Biograd. Daar kunt u fietsboten en zeekajakken huren of gebruik maken van trampoline.

Het hele strand is omheind en niet toegankelijk voor waterscooters, windsurfers en boten. Voor liefhebbers van deze sporten zijn er voorzieningen buiten de zwemmerszone.