logo_nav

Op vakantie in Rovinj

Dat Rovinj één van de fraaiste dorpen is van Kroatië werd ons meteen duidelijk. Het romantische vissersplaatsje in de streek Istrië heeft namelijk een heerlijk klimaat, prachtige stranden en een magisch bergachtig landschap. De ligging, dit is op een halfronde heuvel dat uitloopt in zee, maakt deze plek extra bijzonder. We voelden en zagen nog helemaal de Italiaanse invloeden tijdens onze wandelingen in Rovinj. Rovinj blijkt in handen te zijn geweest van de Venetianen, dus de invloeden zijn een logisch gevolg van deze historie. Klik hier voor meer informatie en activiteiten in Rovinj

Het prachtige Rovinj was ooit een eiland, maar werd in de geschiedenis verbonden aan het vasteland en vormt nu een schiereiland. Rovinj is een toeristische plaats op het schiereiland Istrië.

Rovinj staat ook bekend vanwege het wonder wat hier plaatsvond in de Middeleeuwen. Op het strand werd een stenen sacrofaag gevonden. Ondanks de verwoede pogingen van de dorpsbewoners lukte het niet de sacrofaag van het strand af te halen. Een kleine jongen echter lukte het wel om met eigen handen de sacrofaag naar de kerk te tillen op de top van de heuvel. Daar aangekomen bleek in de sacrofaag een lichaam te zitten van een mooie jonge vrouw die de heilige Eufemia bleek te zijn. Ieder jaar komen vele geloven vanuit het heel Kroatië om hier te bidden. Benieuwd naar de accommodaties in de omgeving? klik hier

Bezienswaardigheden Rovinj

In Rovinj heb ik me geen moment verveeld. Door de vele bezienswaardigheden in Rovinj kon ik de ontspanningsmomenten heerlijk afwisselen met bijzondere activiteiten.

Het oude stadscentrum van Rovinj is prachtig en inspirerend. Dit autovrije gedeelte van de stad loop je binnen door een 17e eeuwse toegangspoort genaamd Balbi. Zodra we de toegangspoort door waren, kwamen we terecht in de smalle kronkelige straatjes van de stad. Overal vind je leuke souvenirwinkeltjes en kleine boetiekjes. De authentieke tavernes die je vindt in de stad, zijn zeker een stop waard. Een vakantie Kroatië is niet compleet zonder een goed bereide Kroatische maaltijd te nuttigen in één van deze bijzonder sfeervolle konoba’s (tavernes). Een glaasje Rakija is ook erg lekker ter afwisseling van de wandelingen in de zon. Dat wij met zware benen onze route moesten vervolgen, mocht de pret niet drukken.

De St. Eufemija kerk is een unieke plek om te bezoeken. De klokkentoren van deze barokke kerk is maar liefst 62 meter hoog en daarmee is het de hoogste van heel Istrië. Het uitzicht over Rovinj, met de oranje daken en de omringende eilanden, was letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt van ons verblijf in Rovinj.