logo_nav

Op vakantie in Primošten

Primošten is eigenlijk in verhouding met de andere plaatsen zoals Zadar en Biograd een stuk kleiner. De stad is ook gelegen aan de Adriatische kust en telt zo’n 3.000 inwoners. Primošten valt in de provincie Šibenik-Knin en ligt ongeveer halfweg Sibenik en Trogir. In Primošten zijn er een aantal hotels en kleine campings. Nabij het oude centrum zijn er vele kleine stranden, zoals kiezel en rotsstranden. Er is de afgelopen jaren wel meer toerisme gekomen mede doordat de grootste discotheek van Kroatië in Primošten is gelegen.

Het Schiereiland

Binnen het oude centrum, op het schiereilandje, vind je het centrale plein van Primošten waar in de zomermaanden ‘s avonds regelmatig live muziek te horen is. Ook liggen hier veel restaurants en gezellige terrasjes. Net ten zuiden van het plein (aan het wandelpad dat rondom het eilandje loopt) ligt de haven met een lange rij restaurants en café’s.

Je kunt te voet helemaal rond het eilandje lopen, waarbij je aan de ene kant de gezellige oude huisjes en steegjes ziet, en aan de andere kant de zee, die op sommige plekken diep beneden je ligt, waardoor je de krachtige golven tegen de rotsen kunt zien en horen slaan.

Zoals in veel kleine, populaire Kroatische dorpjes is parkeren in Primošten vaak een dingetje. Op het vasteland zijn een aantal grote parkeerplaatsen te vinden maar vooral in het hoogseizoen is het hier snel vol. Op een parkeerplaats net iets buiten het centrum, aan het einde van het haventje, kun je gratis parkeren. Vanaf hier loop je over Porat langs de haven richting het schiereiland van Primošten, over de boulevard óf over het smalle kiezelstrand. Wil je een auto huren? dat kan, Klik dan hier.