logo_nav

Op vakantie in Zagreb

Zagreb is de hoofdstad en ligt in het noorden van Kroatië dichtbij de grens met Slovenië. De stad zelf telt bijna 1 miljoen inwoners. Zagreb ligt aan de rivier de Sava en aan de voet van het gebergte Medvednica aan de rand van de Pannonische vlakte. Van Kroatië is Zagreb een belangrijke toeristenplaats, zeker vanaf de oorlog stromen er jaarlijks ongeveer een half miljoen toeristen naar Zagreb toe, voornamelijk Italianen, Duitsers en Oostenrijkers. Deze bezoeken diversen monumenten, musea’s en galerijen, maar er zijn ook moderne winkels, restaurants. Daarnaast maken ze ook gebruik van verschillende activiteiten

De stad wordt tijdens een vakantie in Kroatië vaak over het hoofd gezien. We begrijpen het wel, de Kroatische kust roept… Laat je tijdens je citytrip verrassen door deze vaak ondergeapprecieerde stad. Zagreb heeft erg veel te bieden voor iedereen die geïnteresseerd is in cultuur, geschiedenis en kunst.

Het centrale plein Trg Bana Jelačića

De ontmoetingsplaats, het centrum van de evenementen, het geografische centrum van de stad, het beroemdste plein in Kroatië, de plaats van kruispunt, de plaats van vieringen – welkom op het Ban Jelačić plein in Zagreb. Het klinkt misschien als een cliche, maar het centrale Zagreb vierkant is veel meer dan dat.

Het plein Trg Bana Jelačića is het geografische midden van de stad. Het is een knooppunt van straten en vrijwel alle tramlijnen doen dit plein aan. Centraal staat het ruiterstandbeeld van Josip Jelačić, die landvoogd was van Kroatië in de 19de eeuw.

Vanaf Trg Bana Jelačića loopt de lange winkelstraat Ilica door het noordwestelijke deel van de stad. Langs deze straat vind je vele shops, restaurants en bars terug.

De accommodaties staan ook erg gelegen in het centrum