logo_nav

Op vakantie in Trogir

Op zoek naar een goedkope maar toch exotische vakantie? Trogir, gelegen in Kroatie, is misschien wel de perfecte plek voor jou! Ik ben er zelf geweest en heb er een paar fantastische dagen gehad. Bezoek de oude stad op het schiereiland of struin rond op het eiland Ciovo en haal je hart op aan de authentieke sfeer. Laat mij je inspireren met mijn reisverhalen en tips.

Bereikbaarheid

Split is een van de bekendste steden van Kroatie, en gelukkig ligt dit op een afstand van 25 km van Trogir. Bovendien ligt er een vliegveld op een afstand van 5 km. Het stadje is ook bereikbaar vanaf de zee of met de bus. Kortom, kom je in de buurt van Split, dan mag je dit echt niet missen! Daarbij heeft Trogir ook prachtige accommodaties voor iedereen wat wils

Bezienswaardigheden in Trogir

Dit pittoreske stadje heeft een ontzettend rijke geschiedenis (meer dan 2000 jaar oud!) waardoor je niet snel uitgekeken zult zijn hier. Dit stadje in Kroatie heeft ontzettend veel culturen gekend: de Romeinen, Grieken, Venetianen en zelfs Fransen hebben allemaal dit stadje ooit veroverd. Hierdoor is er een interessante mix aan culturen ontstaan die allemaal z’n stempel hier hebben gedrukt.

Het oude stadsdeel is heel interessant om te bezoeken. Dit gebied is sinds 1997 onderdeel van de Unesco Werelderfgoedlijst en bevat architectuur in uiteenlopende stijlen, van barok tot romaans. Je allereerste stop moet zeker de St. Laurens Kathedraal zijn. Deze kathedraal ligt op een strategische ligging in het centrum, en voor slechts 20 kuna kun je genieten van de indrukwekkende dertiende eeuwse architectuur. Als je hierop uit bent gekeken, ga dan door naar het Kamerlengo Fort uit de vijftiende eeuw. Voor 15 kuna heb je een wandeling te pakken over de verdedigingsmuren en kun je de toren beklimmen! voor verdere activiteiten Klik hier

Erg bekend onder zowel de locals als de vele toeristen die op dit stadje afkomen is de groene markt. Hier heb je altijd een groot aanbod van groente, fruit, maar ook exotische rakija. De perfecte plek om een souveniertje of twee te scoren.

Ben je uitgekeken op de cultuur, bezoek dan een van de vele stranden die de omgeving rijk is. Toeristen gaan vaak naar Okrug op Civio, waar je makkelijk kan komen met een shuttle boot. Andere populaire en mooie stranden zijn Pandan en Medena. Het is een echte aanrader om ‘off the beaten track’ te gaan en erop uit te trekken met de auto. Zo kom je veel verborgen stranden tegen waar toeristen niet hun stempel op hebben gedrukt. Wie weet kom je zelfs oog in oog te staan met een dolfijn!

Uitgaansgelegenheden

Toen ik een bezoekje bracht aan dit gezellige plekje, heb ik ook flink geproefd van het uitgaansleven. Uiteten kun je het beste doen op het schiereiland, en met name aan de moderne boulevard die is aangelegd. Hier vind je een breed aanbod van veel verschillende restaurants. Mocht je accommodatie in Ciovi zijn, dan kun je daar ook prima een hapje eten.Barretjes vind je in het oude stadscentrum, en ook rond de boulevard. Bij de boulevard is er meer een uitgaansgevoel, terwijl de barretjes in het centrum meer voor het drinken van aperitiefs zijn.

Parkeren

Alvast een auto huren? Klik hier
Parkeren in dit stadje is een kleine uitdaging: het wordt dan ook aangeraden met de bus of boot te komen. Desondanks zijn er wel drie parkeerplaatsen aanwezig waar je betaald kan parkeren. Er liggen twee op het vasteland, eentje op het schiereiland en eentje zelfs op het eiland Civio. Hou rekening met ongeveer tussen de 5 tot 15 kuna per uur, wat dus flink op kan lopen als je met de auto deze stad bezoekt. Met de bovenstaande tips wordt een Kroatische vakantie zeker onvergetelijk!