logo_nav

Op vakantie in Opatija

Ook Opatija is gelegen in Istrie en is tegenwoordig een populaire bestemming. De stad en badplaats heeft op dit moment ruim 12.500 inwoners. Opatija heeft prachtige pastelkleurige villa’s en oude hotels, halverwege de 19de eeuw werd het toerisme opengelegd en werd Opatija voornamelijk een winterkuuroord voor de rijken. Opatija is geschikt voor iedereen je hebt er een supermakrt, postkantoor, banken en voldoende geldautomaten, er zijn gewone hotels maar ook duurdere hotels en zelfs appartementen. Kamperen is wel lastig, daarvoor zal je enkele kilometers moeten rijden.

Aan het fonkelblauwe water van de Kroatische Kvarner Baai vier je in de mondaine badplaats Opatija een zonvakantie in stijl. De stad dankt zijn gezicht aan de neoklassieke panden en barokke villa’s die populair zijn bij de jetset. Maar ook de kraakheldere lagunes, waar volop aan snorkelen en windsurfen wordt gedaan, ontbreken niet. In de avonduren kun je tijdens een vakantie Opatija een terras opzoeken aan de promenade.

Ook is Opatija in 1889 uitgeroepen tot officieel kuuroord. De promenade aan de kust van Opatija is zo’n 11 kilometer lang en staat vol met bloemen en tropische planten. Je kunt hier genieten van goede restaurants en gezellige terrasjes. In het centrum zie je veel oude hotels en pastelkleurige villa’s. De stad is daarnaast rijk aan historische gebouwen, onder meer in klassieke en barokstijl.

Het beeld van Opatija

Dit beeld is zeker een mooie foto waard.
Een van de meest bekende en meest herkenbare standbeeld in Opatija is het meisje met een zeemeeuw. Het standbeeld is gelegen op een klif met uitzicht op de abdij.

Activiteiten in Opatija

Naast het mooie beeld van het meisje met de meeuw zijn weinig activiteiten. Voor dagjes weg of voor leuke activiteiten adviseer ik om naar Pula of Rovinj te gaan. Daarnaast is het ook erg leuk om naar het prachtige eiland krk te gaan