logo_nav
about-us-image-bg-04

Otok Pasman/Uglan

Er zijn twee mogelijkheden om op het eiland Pašman te komen. Dit kan via de stad Biograd na moru en via Zadar. Het oversteken met de boot duurt ongeveer een klein halfuurtje.

De traditie van biologische productie in Pašman wordt al generaties lang doorgegeven. Olijfolie van topkwaliteit, de beste delicatessen, gezonde honing, natuurlijke cosmetica, geurige zeep, gemarineerde vis, jam (marmalade), Dalmatische gist zal liefhebbers van biologische en natuurlijke producten verleiden.

De 5 leukste dorpjes van Otok Pašman

 • Ždrelac
  Dit is een dorpje vlakbij de brug naar Otok Uglan. Naast het mooie strandgelegenheid kan je ook genieten van de culturele bezienswaardigheden in het dorpje.
  Als je over zee komt, kun je in Ždrelac een ligplaats zoeken op verschillende kleine heidevelden, en de belangrijkste haven ligt in het centrum van het dorp. Ždrelac biedt lange wandelingen, tal van mogelijkheden voor hardlopen en fietsen, een verscheidenheid aan activiteiten op zee en culinair genieten van ecologisch geteelde gerechten.

Accommodaties in Ždrelac:
Booking.com
Trivago.nl

 • Banj
  Het dorpje Banj is een plek naast Ždrelac. Dit is de plek waar de zomerperiode verblijf. Naast dat dit mijn 2e hometown is kom ik hier ook erg tot rust. Het toerisme is naar mijn gevoel nog elk jaar vrij rustig. Dit komt omdat het nog niet erg bekend in voor de mensen.

Accommodaties in Banj:
Booking.com
Trivago.nl

 • Dobropoljana
  Als je over zee komt, kan je op zoek gaan naar een ligplaats in de haven, die zich in het centrum van de stad bevindt. Genieten van culinaire hoogstandjes en zelfgemaakte lokale producten vormen een onmisbaar onderdeel van het aanbod. Dobropoljana is een plaats van avontuur, plezier, gezelschap en schoonheid van de Dalmatische manier van leven in overeenstemming met zijn traditie, cultuur en natuur.

Accommodaties in Dobropoljana:
Booking.com
Trivago.nl

 • Nevidane
  Het dorp is gelegen op het noordoostelijke deel van het eiland Pasman, langs de baai van Neviđane. Er is een prachtig zandstrand dat vanwege de ondiepe zee het meest geschikt is voor kleine kinderen. Neviđane is rijk aan culturele monumenten die het bekijken waard zijn. Dit is de ideale plek voor een rustige familievakantie.

Accommodaties in Nevidane:
Booking.com

 • Mrljane
  Voor alle liefhebbers van het verkennen van de omgeving, raad ik een bezoek aan de heuvel Semić en de nabijgelegen grot Pod Semićem aan. In Mrljane kun je bijna elke dag genieten van het kijken naar de traditionele Dalmatische spellen “na boće”, en de moedigen kunnen hun geluk beproeven. Aan recreatie, ontspanning en plezier zal hier echt geen gebrek zijn.

Accommodaties in Mrljane:
Booking.com
Trivago.nl

Om deze dorpjes te bezichtigen adviseer ik je om een auto te huren op het eiland.

Download de Pašman guide app

Met deze app ben je een stap voor. Hiermee heb je de mogelijkheid om alle plekjes van Pasman te onderzoeken. Daarnaast kan je ook exact zien hoe laat het openbaar vervoer zich bevind. Kortom een super handige app.