logo_nav

Welkom in Kroatië

Kleine havensteden met rode pannendaken sieren de Adriatische kustlijn van Kroatië. Tijdens je rondreis ontdek je de mooiste natuurgebieden, heerlijke stranden en natuurlijk de Kroatische keuken.

De 6000km lange kustlijn van Kroatië wordt gekenmerkt door zijn turquoise Adriatische Zee. Langs de kust vind je vele kleine en grote baaien tussen de dennenbossen. Naast de bekende steden als Pula, Trogir en Dubrovnik heeft Kroatië veel meer te bieden. Bezoek bijvoorbeeld de authentieke havenstad Zadar omringd door prachtige eilanden met rustige stranden.

Met de auto of het vliegtuig naar Kroatië

Met de auto naar Kroatië is vanuit Nederland goed te doen. Naar het noorden van Kroatië moet je rekenen op ongeveer 1300 – 1500 km. Naar het zuiden is maximaal 1800 km rijden. Meer dan de helft van alle vakantiegangers uit Nederland naar Kroatië reist met de auto. Wel zo makkelijk om je eigen spullen mee te nemen en volledige vrijheid te hebben om Kroatië. Te ontdekken. Ga je toch liever met het vliegtuig? Bekijk dan de voordeligste vliegtickets. Wil je dat er ook een huurauto klaarstaat bekijk dan onze auto huren pagina voor tips!

Steden en rondreis in Kroatië

Wil je meer bestemmingen ontdekken tijden je vakantie in Kroatië dan is een rondreis een perfecte keuze. Tijdens je vakantie ontdek je routes die wij voor je hebben uitgezet en word je gastvrij ontvangen in de door ons geadviseerde accommodaties. Comfort, ligging, ambiance, service en gastvrijheid zijn hierin belangrijke criteria.

Tijdens je rondreis bezoek je meerder grote- en kleine steden langs de Kroatische kust. Bekijk het overzicht aan steden om te kijken welke stad het beste past bij jouw wensen.

Maak kennis met de top steden van Kroatië

Het centrum van Dubrovnik heeft veel binnenpleinen en kloosters. Het Franciscaner klooster is één van de bekendste kloosters en zeker de moeite waard om te bezichtigen, daarnaast kun je ook terecht in het Dominicaanse klooster. Andere trekpleisters zijn het Sponzapaleis en de grote Onofrio fontein en natuurlijk niet te vergeten de kathedraal.

Het Paleis van Dioclentianus is in het begin van de 4e eeuw gebouwd en staat sinds 1979 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Voor 25 kuna zijn de kerkers te bezoeken. Ook is de kathedraal te bezoeken. Je kunt er ook voor kiezen om een tour te doen met een gids. Bijvoorbeeld een Split wijnproeverij en avondwandeling, onderaan deze pagina vind je meer excursies.

Zagreb is de hoofdstad en ligt in het noorden van Kroatië dichtbij de grens met Slovenië. De stad zelf telt bijna 1 miljoen inwoners. Zagreb ligt aan de rivier de Sava en aan de voet van het gebergte Medvednica aan de rand van de Pannonische vlakte. Van Kroatië is Zagreb een belangrijke toeristenplaats, zeker vanaf de oorlog stromen er jaarlijks ongeveer een half miljoen toeristen naar Zagreb toe, voornamelijk Italianen, Duitsers en Oostenrijkers. Deze bezoeken diversen monumenten, musea’s en galerijen, maar er zijn ook moderne winkels, restaurants.

Hvar is een bergachtig eiland met relatief slechte wegen. Hvar zelf is wel goed bereikbaar, via Stari Grad ligt een goed begaanbare weg. Het toerisme op Hvar is sterk ontwikkeld en er zijn hier vele voorzieningen op dit gebied. Hvar kent goede stranden en tevens lavendelvelden. De ondergrond van het eiland bestaat voornamelijk uit kalksteen. De lavendelvelden zijn goed te ruiken op dit eiland evenals de geuren van rozemarijn en salie.

Accommodaties

Veel gestelde vragen
WelkominKroatië.nl werkt met affiliate marketing. Wij krijgen een kleine vergoeding om de website rendabel te houden. Daarnaast geef ik jullie advies dat niet op elke site beschikbaar is.
De alcohollimiet in Kroatië is 0.0 promille.
er zijn rotsige stranden, kiezelstranden en zandstranden. De meeste stranden zijn smal en klein in vergelijking met Vlaamse/Nederlandse stranden maar wel veel gezelliger.
Wrote water woman of heart it total other. By in entirely securing suitable graceful at families improved. Zealously few furniture repulsive was agreeable consisted difficult. Collected breakfast estimable questions in to favourite it. Known he place worth words it as to. Spoke now noise off smart her ready.
De gezondheidszorg staat op een behoorlijk niveau in Kroatie, er zijn ook overal hulpdiensten en wachtdiensten. Er zijn ook reddingshelikopters en decompressietanks voor duikongevallen.
Het grootste deel van de campings liggen direct aan zee en hebben hun eigen aangelegd strand dat kan bestaan uit rots, zand of kiezel.
Het reserveren van een plaats is aan te bevelen voor een verblijf in het hoogseizoen en in accommodaties die voor het gehele seizoen afgehuurd worden. De campings hebben verschillende reserveringssystemen, daarom verwijzen wij u voor het maken van reserveringen naar de website van de campings.
Het grootste deel van de campings liggen direct aan zee en hebben hun eigen aangelegd strand dat kan bestaan uit rots, zand of kieze
Het grootste deel van de campings liggen direct aan zee en hebben hun eigen aangelegd strand dat kan bestaan uit rots, zand of kieze
Je mag 1 liter sterke drank meenemen en 2 liter wijn of andere alcoholische dranken met een alcoholpercentage van minder dan 22%.
Cash in kuna's, kredietkaarten, pinnen met maestro
Gemiddeld is de vliegreis 2 uur
Er wordt Kroatisch gesproken maar ook Italiaans en de andere Zuid-Slavische talen zoals Bosnisch, Servisch en Montenegrijns. Daarnaast wordt er ook Engels en Duits gesproken.
In Kroatië kun je vanaf 7 uur ‘s ochtends vers brood kopen in de supermarkten. Normaal gesproken blijven supermarkten de hele dag open, tot 9 of 10 uur ‘s avonds.

Er zijn nogsteeds winkels die ‘s middags hun deuren voor een paar uurtjes sluiten maar dit komt steeds minder voor (vooral in drukke toeristische plaatsen en steden).

De meerderheid van benzinestations is 24 uur per dag geopend.

Nee, in Kroatië heeft men gewoon 220 volt netspanning, net als in Nederland en België.
Andere vragen